سلاح جدا نشدنی یک نینجا
کاتانا (یا کِتانا) (در ژاپنی: 刀، انگلیسی: Katana) نام یک نوع شمشیر ژاپنی است که از قرن ۱۳ میلادی مورد استفاده ساموراییهایژاپن بودهاست. لغت «کتانا» در زبان ژاپنی باستان به معنی «شمشیر» است.
از ویژگیهای بارز کتانا شکل زیبای آن و استحکام خارقالعادهاش است. در طول تاریخ شکل آن تغییرات مختصری یافته ولی اصول پایه آن همچنان بدون تغییر ماندهاست. از جمله ویژگیهای کتانا میتوان به شکل منحنی تیغه آن اشاره کرد. همچنین یک طرف شمشیر (لبه داخلی آن) بسیار تیز است و اصولاً قسمت عقب سطح شمشیر از قسمت تیز و برنده آن کلفتتر است.
کتانا اصولاً برای بریدن اجزا بدن طراحی شده تا زخمی کردن دشمن، به همین دلیل هر تیغه آن به شکل خاصی طراحی شدهاست تا قدرت برندگی آن هر چه بیشتر اثرگذار باشد.
تقسیم بندی بر پایه اندازه تیغه آن
تمام شمشیرهای ژاپنی بر این پایه تولید میشوند. چیزی که شمشیرهای ژاپنی را از یکدیگر متمایز میکند طول تیغه آن است. شمشیرهای ژاپنی با واحد شکو (Shaku) اندازهگیری میشوند. (۱ شکو = تقریباً برابر است با ۳۰٫۳ سانتی متر و یا ۱۱٫۹۳ اینچ) همچنین برای دقت بیشتر هر «سان»، «بو» و «رین» (به ترتیب برابر با یک دهم، یک صدم و یک هزارم شکو) مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال:
- تیغه کمتر از یک شکو (۳۰ سانتی متر) یک تانتو (خنجر) نامیده میشود.
- تیغه بزرگتر بین یک تا دو شکو (یعنی بین ۳۱ تا ۶۱ سانتی متر) شوتو (شمشیر کوتاه) نامیده میشود. معروفترین انواع شوتو شمشیرهای واکیزاشی و کوداچی هستند.
- تیغه بلندتر از دو شکو (۶۱ سانتی متر) دایتو (شمشیر دراز) نامیده میشود. شمشیرهای کتانا در این بخش قرار میگیرند که متداولترین نوع شمشیر ژاپنی هستند.
- تیغه بلندتر از سه شکو (۹۰ سانتی متر) آداچی و یا نوداچی خوانده میشوند. اینگونه شمشیرها کاربرد کمتری دارند و استفاده چندانی ندارند.
برای دیدن نظرات بیشتر این پست روی شماره صفحه مورد نظر در زیر کلیک کنید:
شما نیز نظری برای این مطلب ارسال نمایید:
بخش نظرات برای پاسخ به سوالات و یا اظهار نظرات و حمایت های شما در مورد مطلب جاری است.
پس به همین دلیل ازتون ممنون میشیم که سوالات غیرمرتبط با این مطلب را در انجمن های سایت مطرح کنید . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .